Onderzoek naar Zoektermen Google

Behalve natuurlijk het Internet zelf, hebben zoektermen Google groot gemaakt. En goed scoren in Google voor de juiste zoektermen is het geheim achter de meeste succesvolle websites. Om online succesvol te kunnen zijn dient u de rol van zoekwoorden en zoektermen goed te begrijpen.

Waarom zijn zoektermen zo belangrijk?

U weet natuurlijk dat het Internet bestaat uit informatie.
En dat de hoeveelheid zo groot is, dat zoekmachines nodig zijn.
En dat u de informatie vindt door het intypen van zoektermen, nietwaar?

Doordat er voor bepaalde zoekwoorden vele resultaten te vinden zijn, moeten de zoekmachines ze sorteren.
En de pagina's die bovenin komen bij vaak gebruikte zoektermen, krijgen de meeste bezoekers.

Vandaar dat de marketing van websites draait om zoekwoorden en zoektermen.

Wat doen Marketeers met die zoektermen?

Om hoog te scoren in de resultaten van Google, zijn deskundigen gaan onderzoeken hoe de zoekmachines werken. Met deze kennis worden websites en pagina’s geoptimaliseerd, zodat zij hoger eindigen.

Een eenvoudig voorbeeld: in het begin telden zoekmachines vooral het aantal keren dat een zoekterm voorkwam op een pagina. Hoe meer, hoe hoger in de resultaten. Zoekmachine optimalisatie (in het Engels Search Engine Optimization, SEO) bestond toen dus uit het zo vaak mogelijk noemen van een zoekterm, vaak ook onzichtbaar gemaakt voor de bezoeker.

Moet u zoekmachine optimalisatie toepassen op uw website?

Zoekmachine optimalisatie kan uit een grote verscheidenheid aan technieken bestaan. Sommige daarvan zijn goed. Het is bijvoorbeeld verstandig om met de plaatsing van zoektermen Google te laten weten waar een website of pagina over gaat.

Maar er zijn ook vele technieken, trucjes eigenlijk, die de zoekmachines voor de gek proberen te houden. Zie bovenstaand voorbeeld. Die trucjes laten matige websites hoog scoren in de zoekresultaten. Ons advies is echter om hier geen gebruik van te maken.

Maar ik zie veel SEO aanbiedingen die snel resultaat garanderen!

Er zijn twee belangrijke redenen om niet in te gaan op aanbiedingen om uw website te optimaliseren.
  • Zoekmachines passen hun algoritmes vrijwel continu aan. Een trucje dat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet meer. Het bovenstaande voorbeeld zal nu niet meer werken
  • U heeft minder budget te besteden om uw website te optimaliseren dan de grote jongens. Het trucje dat u uithaalt, kan een ander ook uithalen. En er zijn er veel die dat zullen doen, als u veel concurrentie heeft

Hoe moet u dan concurreren met andere, veel grotere sites?

De sleutel ligt niet in het optimaliseren voor populaire zoektermen, maar in de keuze van de juiste zoektermen. Google zal u immers sneller hoog in de zoekresultaten plaatsen voor zoektermen waar weinig concurrentie voor is.

Uiteraard dienen de zoekwoorden nog wel regelmatig te worden opgezocht door bezoekers. Het gaat dus om de combinatie tussen vraag en aanbod.

Ideaal zijn zoekwoorden die veel gevraagd worden, en weinig aanbod hebben. Om die te vinden, is gedegen onderzoek nodig.

Hoe pakt u dat onderzoek aan?

We kunnen er nog veel over vertellen, en u kunt er nog veel meer over opzoeken, maar het beste is om meteen aan de slag te gaan. Schrijf u daarom nu in voor onze gratis Cursus, door onderstaand formulier in te vullen.

In een 6-tal lessen leert u de principes van Niche Marketing en Zoekterm Onderzoek. Maar u gaat bovendien aan de slag met het fundament voor uw eigen succesvolle website.

Aan het eind van de rit heeft u het geraamte van uw Website verkregen, en kunt u aan de slag om de website daadwerkelijk te gaan bouwen.

U krijgt de lessen gewoon per e-mail opgestuurd. U hoeft er uw luie stoel dus niet eens voor uit. Wel vragen we een actieve houding, want zonder actie komt die website er nooit.

De cursus is geheel gratis, dus waar wacht u nog op? Vul hieronder uw naam en e-mail adres in, en u krijgt de eerste les direct in uw mailbox.

Schrijf u nu in voor de gratis cursus

Beide velden dient u in te vullen
Voornaam
E-mail Adres

Vul het woord in dat u hieronder ziet

  

Nadat u het onderzoek heeft uitgevoerd, heeft u een set goede zoektermen waarmee u aan de slag gaat om uw website te bouwen.


Keer terug van Zoektermen Google naar Het Onderwerp van Uw Website

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!