Brainstorm naar zoektermen

U begrijpt het verschil tussen de “normale” wereld en het Internet. U begrijpt de aanpak van C-T-P-M. Toch heeft u nog geen idee wat voor website u zou moeten bouwen. Om dat te kunnen bepalen dient u te brainstormen naar zoektermen. In feite is de Brainstorm de eigenlijke eerste stap, en zou de aanpak B-C-T-P-M moeten heten.

Een Niche

Het geheim achter een succesvolle website is natuurlijk het leveren van goede Content. Content waar mensen naar zoeken, waar behoefte aan is. Maar waar moet het over gaan? Het is zaak om niet te schrijven waar iedereen al over schrijft. Het is beter een onderwerp te kiezen waar veel minder over geschreven wordt. Immers, dan wordt uw waardevolle informatie eerder gevonden.

Zoals elders vermeld dient datgene waarover u schrijft ook uw interesse te hebben. Hoe meer passie u heeft voor het onderwerp, hoe beter u schrijft, en hoe liever de lezers het zullen lezen. Bovendien zult u er plezier in hebben om nog meer kennis over het onderwerp te verzamelen, om daar weer over te schrijven.

Tenslotte dient u te bepalen hoe breed het onderwerp moet zijn. Indien het onderwerp te breed gekozen is (bv recreatie) dan is de concurrentie te groot. Bovendien is het lastig om de aandacht van bezoekers te behouden, je weet immers niet naar welk aspect van recreatie ze op zoek zijn. Maar is het onderwerp te smal (bv roeiboot verhuur bij de kager plassen) dan is je potentieel aan bezoekers te laag (namelijk die mensen die al van plan waren een roeiboot bij de kager plassen te huren). Het is zaak de juiste niche te vinden. In ons voorbeeld is het bijvoorbeeld beter om watersport te kiezen. Door mensen via uw website te informeren over alle vormen van watersport, dan kunt u daar zeker een aantal van naar uw roeiboten verhuur op de kager plassen lokken.

Site Concept en Zoektermen

Een niche vertaalt zich in een Site Concept en keywords. Keywords zijn de zoektermen die mensen intypen in de zoekmachines. En het Site Concept is in feite het belangrijkste keyword van uw site, dat beschrijft waar uw website over gaat. Maar het is zeker niet het enige keyword waarop uw site gevonden wordt.

Een website bestaat uit meerdere pagina’s. Onderdeel van onze aanpak is dat iedere pagina zich dient te richten op een enkel belangrijk keyword. Naast het Site Concept dienen we dus ook een flink aantal potentiële gerelateerde keywords te vinden die als onderwerp dienen voor uw pagina’s.

De Brainstorm

Het vinden van uw niche is een kunst op zich. Er zijn vele methoden op het Internet om keywords te analyseren en te beoordelen op geschiktheid. En dan kunt u nog bekijken welke concurrentie er is voor uw gekozen niche. Om de juiste tools te zoeken en te gebruiken kost u normaal veel tijd en geld. Maar, gelukkig voor u, maakt het onderdeel uit van het door ons voorgestelde pakket SBI.

De Brainstorm tool in SBI biedt verschillende manieren om keywords te zoeken, te beginnen met een zelf gekozen keyword. Dit levert honderden mogelijke keywords op, die u dient te beoordelen op geschiktheid. Van de overgebleven keywords worden door de tools de demand en de supply opgezocht. Het cijfer voor de demand geeft aan hoe vaak er naar dat keyword gezocht wordt. Het cijfer voor supply geeft aan hoeveel websites er al over dat keyword gaan. Door demand te delen door supply wordt een maat verkregen voor de geschiktheid van een keyword.

Is het nu zaak voor de keywords met het hoogste geschiktheidsgetal te kiezen? Nee, niet direct. Vaak zijn dat namelijk onzin woorden (die toevallig een paar keer ingetikt zijn), of om andere redenen niet zo geschikt. Het is belangrijk om op de combinatie van cijfers te kijken. Een hoge demand is natuurlijk ook belangrijk, maar zelfs enige concurrentie via Supply kan nuttig zijn, in ieder geval voor enkele belangrijke keywords.

U dient dus de lijst met keywords op de cijfers te beoordelen. Maar ook andere zaken zijn van belang, zoals uw eigen kennis over de keywords, de mogelijkheid om over een keyword te schrijven, en de concurrentie. En last but not least: wat zijn de mogelijkheden om een website ten gelde te maken? Site Build It biedt ook voor die zaken de tools om de keywords te beoordelen.

Het resultaat

Uiteindelijk selecteert u meerdere Site Concepten die u op verschillende aspecten dient te beoordelen. Hieruit maakt u uiteindelijk een keuze voor het voor u meest geschikte Site Concept. En daarmee gaat u nog verder brainstormen, waarmee u uiteindelijk een hele set aan keywords vormt, die gezamenlijk een blue print vormen voor uw uiteindelijke website.

Brainstormen lijkt ingewikkeld en een hoop werk. Maar het is het zeker waard, omdat u hier de basis legt voor uw succesvolle website. Door deze stap goed te zetten bent u al halverwege, en met de tools van SBI wordt deze stap een stuk makkelijker te zetten


Keer terug van Zoektermen naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!