Een webwinkel maken lijkt een eenvoudige manier om uw huidige activiteiten op het Internet voort te zetten. Of misschien ziet u hiermee een mogelijkheid om uw producten aan de man te brengen zonder dat u een winkelpand hoeft te huren. Allebei goede plannen, maar er is wel even iets meer nodig om van uw webshop een succes te maken.
Het lijkt zo simpel: Volgens velen was een webwinkel maken nog nooit zo gemakkelijk. Even zoeken met Google levert een aantal gratis pakketten op waarmee je een eigen webshop kunt beginnen.
Maar het web is inmiddels ook al vol met webshops die de eigenaren geen cent opleveren. Ze zitten technisch slecht in elkaar, de producten zijn lastig te vinden, de orderafhandeling is slecht, de betaling is niet goed geregeld, of de distributie faalt.
Veel eigenaren van webwinkels schijnen te denken dat de bezoekers vanzelf komen, maar helaas. Het is niet zoals in de normale wereld, waar een winkelpand op de Kalverstraat vanzelf bezoekers trekt.
Aan de andere kant is dat juist een voordeel. Je hoeft niet op een goede locatie te zitten om bezoekers in je winkel te krijgen.
Andere manieren om bezoekers te trekken zijn er ook. Zo kun je Pay per click campagnes opzetten, of een affiliate programma zodat andere websites je producten verkopen, of bezoekers naar je toesturen. Maar deze methodes kunnen nogal kostbaar zijn.
Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig starten, door het plaatsen van producten op Ebay. Je kan je klanten laten betalen via PayPal, en de verzending doe je zelf. Instructies hiervoor vindt je op deze websites zelf. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Uiteindelijk kunnen de in de winkelwagen geplaatste producten afgerekend worden. Er kan een factuur gestuurd worden, maar professioneler is het om direct online te laten betalen. En dat zal via SSL moeten gaan om een veilige betaling te kunnen waarborgen. Voor de Nederlandse markt is het daarbij belangrijk dat (ook) via Ideal betaald kan worden.
Naast de webwinkel maken zul je hem ook moeten beheren. Hiervoor is een beheermodule nodig om producten aan de webshop toe te voegen of te verwijderen.
Als je deze keuzes allemaal op een rij hebt, kun je gaan zoeken naar de juiste implementatie.
Het pakket is redelijk eenvoudig te installeren. Maar het werkt met PHP, de Apache webserver en de MySQL database server, en het is wel zo handig om daar wat van af te weten. En je moet natuurlijk ook een hosting provider gaan kiezen.
De moeilijkste onderdelen zijn het correct opzetten van de verzendkosten en de module voor het betalen met een credit card.
Maar kant-en-klaar pakketten hebben altijd hun beperkingen. Dus indien je veeleisend bent, en niet zelf aan de slag wilt, dan rest er nog één optie. Schakel een professional in om uw webwinkel te maken.
Wil je meer weten over een webwinkel maken of laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Over de juiste kopteksten op een website
Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.
Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!
Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.
Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com
Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.
Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!
Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com
Heeft u al een website, met weinig bezoekers?