Hoe werkt een Website Sjabloon?

Een website sjabloon (website template) is weinig meer dan een methode om iedere pagina van de website er grotendeels hetzelfde eruit te laten zien.

Het geeft de website een professionele uitstraling, en bovendien scheelt het je veel werk omdat je niet telkens een nieuwe pagina hoeft te ontwerpen.

Een sjabloon maken of kiezen

De eerste uitdaging is het sjabloon zelf. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er direct zelf één te maken, maar dit vergt nog al wat werk. Beter is het, als onervaren website bouwer, om een kant en klaar sjabloon te kunnen gebruiken.

Er zijn op het Internet diverse sites te vinden die sjablonen (templates) aanbieden, veelal hoef je slechts een link naar de maker op te nemen. Maar is iedere website template even geschikt?

Let bij de keuze van een sjabloon op de volgende zaken:

Mooie template, maar te wijd voor veel schermenBreedte van de pagina. Niet ieder scherm op de wereld is even breed, en hoewel een breed plaatje mooi staat op sommige schermen, ziet het er echt niet uit op kleinere schermen. Zorg dus dat de breedte niet meer is dan 780 beeldpunten (pixels).

Plaats voor teksten. Sommige websites en sjablonen hebben prachtige scherm lay-outs. Maar indien je meer dan een paar alinea’s tekst hebt, dan is daar geen ruimte voor.

Tekst is uiteindelijk toch waar de website om draait. Zoekmachines vinden uw teksten, en de informatie Fantastische kleuren, maar dit leest niet prettig. Ook weinig plaats voor tekstin de tekst is wat belangrijk is voor uw bezoekers.

Er moet dus ruimte genoeg zijn voor tekst.

(Achtergrond) kleuren. Kleur is iets persoonlijks, maar bedenk dat de website niet voor jezelf bedoeld is. De meerderheid van de bezoekers moet zich niet storen aan je kleuren, anders zijn ze zo weer weg.

Met name de achtergrondkleur bepaalt ook hoe leesbaar de website is. Hoe mooi andere kleurcombinaties ook zijn, een witte of heel lichte achtergrond met zwarte of heel donkere letters leest het makkelijkst en is dus het best.

Zoeken naar de navigatieDe navigatie knoppen. Een bezoeker moet gemakkelijk de informatie op de verschillende pagina’s kunnen bezoeken. De navigatie tussen de pagina’s moet dus duidelijk zijn.

Vele mooie website templates hebben navigatie knoppen overal en nergens op de pagina. Ziet er misschien mooi uit, maar is niet erg effectief.

De gebruiker is het meest gebaat bij een duidelijke navigatiebalk aan de linkerzijde van het scherm.

Onze gratis Succesvolle Website Sjabloon

Behalve bovenstaande zaken zijn er nog meer aspecten in ogenschouw te nemen om een template te ontwikkelen die geschikt is voor Succesvolle Websites.

Het gaat te ver om al deze aspecten hier te benoemen, maar we kunnen u wel vertellen dat we een website sjabloon hebben ontwikkeld dat aan al deze aspecten voldoet.

Wij bieden deze Succesvolle Website Sjabloon gratis aan voor iedereen die zich inschrijft voor onze Tips voor Succes Nieuwsbrief.

Schrijf u dus nu in voor de Tips voor Succes Nieuwsbrief

Onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief vormt voor u een gids in de jungle van de Internet Marketing. Het biedt u de Tips, Tools, en Strategiën die u nodig heeft op uw weg naar succes.

En om te beginnen helpen we u op weg met de gratis Succesvolle Website Template.

Uw e-mail adres
Uw voornaam
Then

Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you Tips voor Succes.
U krijgt:
  • Succesvolle strategiën
  • Inzicht in het gedrag van uw bezoekers
  • Tips voor betere verkoopresultaten
  • Het gratis sjabloon


Het Succesvolle website sjabloon gebruiken

Het Sjabloon is eenvoudig aanpasbaar om uw unieke Look and Feel te verkrijgen. Ga daarbij alsvolgt te werk:
  • Kies eerst een mooi kleurenschema, en gebruik dat in het sjabloon.
  • Maak een bovenbalk met een mooie foto, graphic, of uw logo
  • Besluit welke pagina's u gaat maken, en creëer de navigatiebalk
  • Schrijf uw pagina's

Een website sjabloon, en dan?

Wanneer uw website gaat groeien, zult u regelmatig aanpassingen willen maken. Voor wat betreft kleuren en lettertypes is dat geen probleem: verander de stylesheet en de aanpassingen zijn gemaakt.

Maar indien u uw navigatiebalk anders wilt indelen, dan moet u wel iedere pagina veranderen. Tenzij u includes gebruikt.

Hoe u dat doet, en vele andere zaken die van belang zijn voor uw Succesvolle Website, komen aan bod in de Tips voor Succes Nieuwsbrief. Schrijf u dus nu in om het Succesvolle Website Sjabloon en de nieuwsbrief te ontvangen.


Keer terug van Website Sjabloon naar Website Ontwerp
Keer terug van Website Sjabloon naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!