Het nut van Website Optimalisatie

Website optimalisatie is de verzamelnaam van allerlei technieken om een website vindbaar te maken op het Internet. Wat is immers het nut van een website wanneer niemand die kan vinden? Vele webdevelopers bieden bij het ontwerpen van een website daarom optimalisatie diensten aan.

Aanmelden

De meest eenvoudige website optimalisatie dienst is het aanmelden van de website bij de zoekmachines. Dit is logisch en lijkt vrij eenvoudig. Maar let op: er zijn vele zoekmachines, en ieder heeft zijn eigen beleid. Het te snel, te vaak of te weinig aanmelden van de website kan de vindbaarheid beïnvloeden. En dien je iedere pagina, of alleen de hompage aan te melden?

Zoektermen

Dan is er natuurlijk de vraag via welke Zoektermen jouw website vindbaar moet zijn. Natuurlijk willen Dirk en Jan dat hun bedrijf “DiJa Solutions” onder die naam vindbaar is. Maar wie zoekt er naar zo’n naam? Pas als DiJa Solutions een multinational geworden is heeft dat enig nut, maar zover zijn we helaas nog niet. Maar deze website bouwers zullen ook niet gemakkelijk vindbaar worden onder de zoekterm “websites”, er zijn immers vele anderen die dat ook proberen. Het vergt daarom veel meer om een website vindbaar te maken. Maar, geen zorgen, onze Aanpak voorziet hierin.

Metatags

De uiteindelijk gekozen zoektermen, oftewel keywords, dienen vervolgens op de juiste manier in de teksten van de pagina, maar ook in de metatags te worden opgenomen. Metatags zijn speciale codes die het voor zoekmachines makkelijker maken om pagina's en websites te beoordelen. Een correct gebruik hiervan is belangrijk, vooral omdat misbruik (het opnemen van te veel zoektermen bijvoorbeeld) meer en meer afgestraft wordt.

Links

Een volgende mogelijkheid is link uitwisselen. Indien andere, gerelateerde websites een link naar jouw website plaatsen, dan krijgt jouw website van de zoekmachines een hogere beoordeling. Dat wetende, zijn er vele link exchange initiatieven die alleen maar pagina’s met links onderhouden. En sommige zoekmachines zijn al zover dat ze die initiatieven juist afstraffen: je website komt lager in de zoekresultaten!! Er is dus een uitgebreidere Link Strategie nodig voor het toevoegen van links.

Gesjoemel

En dan kan er natuurlijk nog volop gesjoemeld worden met het plaatsen van keywords op allerlei plaatsen, niet zichtbaar voor de gebruiker, maar wel voor de zoekmachines. Deze websites bieden geen informatie over het keyword, maar proberen wel hoog in de zoekresultaten terecht te komen.

Zoekmachine Optimalisatie

Al dit soort technieken vallen onder de noemer Search Engine Optimalisatie (SEO). Zoekmachines doen er alles aan om websites met goede Content hoog in de zoekresultaten te plaatsen. Het is dus hun dagelijkse werk om SEO technieken tegen te gaan. Op de lange termijn zal dus alleen het bieden van goede Content succesvol zijn in een duurzame hoge klassering van je website. Website Optimalisatie zal dus overeenkomen met het creëren van een kwalitatief hoogwaardige website. En dat is precies waar onze aanpak op gericht is.


Keer terug van Website Optimalisatie naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!