Wat is een goed Website Ontwerp?

Website ontwerp is big business. Websites zijn er in vele soorten en maten, en iedereen wil zich met zijn ontwerp onderscheiden. Als eigenaar van een website wil je hiermee je visitekaartje afgeven. De site moet dus mooi zijn, en er wordt van alles uit de kast gehaald om indruk te maken. Men zegt dat een website op basis van eenvoudig HTML eigenlijk niet meer kan, flash is de trend. En, eerlijk is eerlijk, er zijn prachtige flash websites op het net te vinden.

Flash of niet?

Maar, is dat nu wel nodig? Bereiken die flash websites hun doel? Is zo’n website de onvermijdelijk hoge investering wel waard? Wordt die investering weer terugverdiend? Veelal is het antwoord hierop “Nee”. Veelal hebben die websites immers geen succesvolle Aanpak gekozen (C-T-P-M!!). Maar bovendien is het ontwerp meestal toegespitst op de maker, en niet op de gebruiker.

Keep it Simple

Wanneer gekeken wordt naar de meest populaire websites, kun je niet anders concluderen dan dat die het eenvoudig houden. Geen flash, geen moeilijke logo’s, geen ingewikkelde ontwerpen, keep it simple!! Blijkbaar wil de gebruiker eenvoud. Immers, hij zoekt naar informatie, niet naar een mooi ontworpen site. Een voorbeeld voor succesvolle eenvoud? Google!!

Maar Google is niet ons voorbeeld. Waar wij naar zoeken is een methode om de informatie die we te bieden hebben goed te presenteren. En dan, om de kosten laag te houden, met eenvoudige technieken. Waar je dan op uit komt is al snel een methode die gebruik maakt van een Website Sjabloon. Door hiervan gebruik te maken, volg je een bewezen pad naar succes. Immers, het is niet voor niets dat al die sjablonen (templates) hun logo bovenin hebben en een navigatie kolom aan de zijkant: het werkt gewoon!! Het is natuurlijk wel zaak om uit genoeg sjablonen te kunnen kiezen, en om de sjablonen desgewenst te kunnen aanpassen. Het pakket Site Build It! biedt dit allemaal, als onderdeel van het totaalpakket om een succesvolle website te realiseren.

Voor complexere websites wordt vaak een Content Management Systeem. gebruikt. Tenzij u de website met meerdere mensen wilt onderhouden, die allen andere rechten dienen te hebben, zal dit voor u waarschijnlijk niet nodig zijn.

Tips

Met alleen een website sjabloon zijn we er nog niet. Binnen een sjabloon zijn er nog vele mogelijkheden om de informatie te presenteren. Denk aan plaatjes of fotoos, headlines, tekstblokken, links, uitlijning, etcetera. Gelukkig hebben we hier al een aantal Website Ontwerp Tips verzameld. Bovendien kunnen wij u doorverwijzen naar de beste design goeroes op het web, gespecialiseerd in design voor Site Build It.

Maar u kunt natuurlijk ook altijd uw toevlucht nemen tot professionele designers, of andere tools om uw website te ontwerpen. Site Build It is volledig compatibel met welke website ontwerp tools u ook maar wilt gebruiken. U hoeft de gegenereerde HTML code slechts te uploaden naar de SBI omgeving, en u kunt toch gebruik maken van alle tools van SBI om een mooie, maar ook succesvolle website te bouwen. Een overzicht van webdesigners, tools etcetera vindt u bijvoorbeeld op Startkabel .


Keer terug van Website Ontwerp naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!