Uw Tekst en andere Website Content

De Website Content, oftewel de Inhoud van uw website is natuurlijk waar het om gaat. Vreemd genoeg wordt dit aspect vaak onderbelicht. Wat komt er eigenlijk aan tekst op uw website te staan?

Wilt u een mooie, of succesvolle website?

U wilt een website bouwen of laten maken. En uw eerste gedachte is dat het een mooie website moet worden. Maar wanneer u er iets langer over nadenkt, beseft u dat hij vooral succesvol moet zijn. Hij moet veel bezoekers trekken, die vinden wat ze zoeken, en uiteindelijk klant van u worden.

Natuurlijk, het uiterlijk is ook belangrijk. Dat geeft natuurlijk een eerste indruk. Er zijn vele webdesign bureaus die zijn gespecialiseerd in het maken van fantastisch uitziende websites. Mooie kleuren, plaatjes, animaties, noem maar op. Maar is dat eigenlijk wel waar het om gaat?

Wat het doel van uw website ook is, het gaat er uiteindelijk om uw boodschap over te brengen. En op de eerste plaats doet u dat met woorden. De tekst van uw website is verreweg het belangrijkst. Zonder tekst verkoopt u niets, en zult u ook niet worden gevonden op het Internet.

Kan uw brochure op de website?

Dat is wat veel bedrijven doen. Ze brengen al jaren een brochure uit met hun producten, en waarom zou je die niet online zetten? Maar zij gaan voorbij aan het feit dat het Internet anders werkt. Een brochure gooi je bij de mensen in de bus. Bij een online brochure gaat dat niet, en deze zal dus niet zomaar gevonden worden.

Uiteraard is uw doel om uw producten te presenteren op het Internet. En een online brochure plaatsen kan ook wel. Alleen moet u er eerst voor zorgen dat u gevonden wordt. En daarvoor heeft u tekst voor uw website nodig.

Welke teksten moet u schrijven?

Voor uw website zult u dus echt teksten moeten produceren. Maar dat moeten niet zomaar teksten zijn. Allereerst moet u goed nadenken over het onderwerp van uw website, en met name de te gebruiken zoektermen om in Google gevonden te worden.

Is het onderwerp eenmaal bekend, dan kunt u gaan schrijven. Maar ook dat verdient de nodige aandacht. Het schrijven voor het Internet is heel anders dan het schrijven van teksten voor een papieren uitgave. Verdiep u daarom in hoe u moet schrijven voor een website.

Wilt u ook andere Website Content?

Naast tekst is het zeker nuttig om andere content als aanvulling te gebruiken. Ga gerust op zoek naar mooie foto’s of plaatjes. Maar deze moeten wel aanvullend zijn op de teksten. Gebruik geen afleidende animaties of graphics, tenzij die uw boodschap versterken.

Heeft u geen mooie plaatjes? Geen nood, er zijn databases met foto’s die u voor een klein bedrag kunt gebruiken. Heeft u hulp bij nodig bij het vinden van geschikte plaatjes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Wilt u bewegende animaties?

Het lijkt zo leuk, bewegende plaatjes, of een mooie Flash website, met invliegende tekst en plaatjes. Maar verplaatst u zich eens in een bezoeker die informatie zoekt. Hij moet wachten tot de juiste tekst is ingevlogen. Hij wordt afgeleid door bewegende plaatjes. Het gevolg is dat hij al snel geïrriteerd raakt.

Bezoekers irriteren is wel het laatste dat u wilt!!

Tenzij een Flash animatie een duidelijk doel op uw website dient, raden wij u aan hier toch vooral geen gebruik van te maken. Het Internet draait om informatie, tekst dus. En alles er omheen dient dat te ondersteunen.

Wilt u video gebruiken?

De laatste paar jaar is Video als Website Content in opkomst. En het is zeer goed mogelijk dat een video boodschap uw teksten ondersteunen. In bepaalde gevallen (YouTube!!) is het zelfs de video die bezoekers trekt. Maar bedenk wel dat u teksten nodig hebt om dat te bewerkstelligen.

Dat gezegd hebbende, kunt u video’s prima gebruiken om een demonstratie van uw product te geven, een impressie van een reisbestemming, etcetera.

Uiteraard is het het beste om uw eigen video’s te gebruiken. Maar u kunt ook gratis en voor niets de video’s uit YouTube gebruiken. Hierbij maakt u natuurlijk wel promotie voor de websites van een ander.

Hoewel er verschillende soorten Website Content voorhanden is, draait het Internet om het geven van Informatie. De website teksten zijn dus altijd het belangrijkst. Eventuele plaatjes, animaties, en video’s dienen dus altijd in dienst te staan van de tekst op uw website

Wilt u meer informatie over Website Content? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!