Terugkerende Bezoekers, een Graadmeter voor Uw Succes

Het aantal bezoekers is natuurlijk belangrijk, maar het aantal terugkerende bezoekers geeft pas echt aan hoe goed uw website is. Deze bezoekers hebben uw website immers onthouden, en keren terug omdat ze tevreden waren over wat u ze te bieden had.

Uiteraard is het geven van goede informatie, producten of diensten het eerste wat u moet doen om bezoekers te laten terugkomen. Maar er zijn een aantal hulpmiddelen om dit te stimuleren

Kent u de kracht van formulieren?

In plaats van alleen informatie te geven, is het zaak om een relatie op te bouwen met uw bezoekers. Het krijgen van feedback is daarbij heel belangrijk. En formulieren zijn daarvoor een belangrijk middel.

Uiteraard kent u het contact-formulier, een must voor iedere serieuze website. Maar een formulier kan ook gebruikt worden om uw bezoekers om input te vragen. Op grote websites ziet u steeds vaker onderaan de vraag verschijnen “Was deze informatie zinvol?”. De bezoeker hoeft slechts op ja of nee te klikken en u heeft waardevolle feedback.

Maar niet alleen die feedback is belangrijk, het gevoel dat u de bezoeker geeft dat naar hem geluisterd wordt is minstens zo belangrijk. Hiermee bouwt u vertrouwen, en dus een relatie met uw bezoekers.

Overweegt u een nieuwsbrief te maken?

Wanneer u bezoekers zo ver heeft dat ze feedback geven, dan is dat een goede indicatie om een volgende stap te zetten. U kunt dan overwegen om een nieuwsbrief te maken. Door middel van de nieuwsbrief lokt u bezoekers terug naar de website, mits u ze een goede reden geeft.

Maar pas op: een nieuwsbrief kost tijd om te maken. Indien uw website nog weinig bezoekers trekt, is het verstandig om uw tijd eerst te investeren in meer informatie op de website.

Wanneer start u een forum?

Een andere techniek om terugkerende bezoekers te krijgen is een forum. Maar pas op: niets is zo erg als een slecht bezocht forum. Begin er dus niet aan tenzij u zeker bent over de volgende zaken:
  • Voldoende bezoekers, waarvan er voldoende interesse hebben om deel te nemen in een forum
  • Relevantie. Is er iets om te bediscussiëren?
  • Voldoende tijd om als moderator op te treden
Ontbreekt één van bovenstaande factoren, zet het idee dan heel snel uit uw hoofd.

Wat is het nut van een Blog?

Een Blog, of Weblog, is een website, of een gedeelte van een website, waarop regelmatig nieuws verschijnt. De nieuwste informatie verschijnt bovenaan de pagina, zodat de bezoekers steeds het laatste nieuws als eerste zien.

De kracht van een weblog zit hem in het actuele karakter ervan. De maker, een weblogger of blogger genoemd, houdt de bezoeker up-to-date over de ontwikkelingen op zijn gebied. Het nut voor de maker ligt erin dat bezoekers regelmatig terugkomen om te zien of er nieuws is.

Er is ook een groot nadeel aan het hebben van een Blog: het kost namelijk veel tijd. Om actueel te blijven moet u er eigenlijk dagelijks, zoniet meerdere keren per dag iets op zetten. Heeft u daar de tijd niet voor, verwacht dan ook niet veel bezoekers op uw Blog.

Bovenstaande neemt niet weg dat een Blog voor u toch nut kan hebben. Door zogenaamd Site-bloggen kunt u gebruik maken van blog technieken om de nieuwste ontwikkelingen of bijdragen aan uw website onder de aandacht te brengen.

Neem voor meer informatie over Site-bloggen vrijblijvend contact met ons op

Gebruik de hype van Sociale netwerken

Een andere, vrij recente ontwikkeling op het Internet zijn de sociale netwerken. U kent ze wel: Hyves, MySpace, Facebook zijn er enkelen. Maar er zijn ook Zakelijke sociale netwerken zoals LinkedIn en Plaxo.

Hoe kunt u sociale netwerken inzetten voor uw website? Allereerst plaatst u uw eigen website natuurlijk op de Sociale netwerkpagina’s die u gebruikt.

Maar daarnaast moedigt u uw vrienden en bekenden op die sites aan om hetzelfde te doen. Hierbij dient de kwaliteit van uw website natuurlijk wel een reden voor hen te zijn om dat te doen.

Bij een combinatie met Site-bloggen biedt u uw sociale netwerk de mogelijkheid om up-to-date te blijven met nieuwe bijdragen op uw website!!

Maak gebruik van Sociale Bladwijzers

Een bijzondere vorm van Sociale netwerken zijn de sociale bladwijzers. Websites als De.licio.us en StumbleUpon houden de favorieten van gebruikers online bij, en delen die met andere gebruikers.

Door gebruik te maken van deze sociale bladwijzers kunt u meer bezoekers trekken. Bovendien wint uw website aan populariteit, wat ook weer belangrijk is voor de zoekmachines.

Wilt u meer weten over de verschillende technieken om terugkerende bezoekers te krijgen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!