Site Build It Recensie

Een stap voor stap Gids naar Succes

Deze Site Build It Recensie geeft een overzicht van dit complete hosting pakket, en de voor- en nadelen ervan. Lees eerst deze recensie om een idee te krijgen van dit pakket, voordat wordt ingegaan op het gebruik ervan voor Nederlandstalige websites.

Wat is Site Build It?

sbi action guideSite Build It, oftewel SBI, wordt Internationaal gezien als het beste Website pakket voor kleine en middelgrote bedrijven.

Het is een compleet pakket voor het opzetten, hosten, en onderhouden van een website. Daar zijn veel meer mogelijkheden voor, maar SBI is het enige pakket dat de gebruiker volledig bij de hand neemt en begeleidt, met een succesvolle website als resultaat.

SBI is een Engelstalig pakket, dus alle documentatie is in het Engels. gelukkig is dat voor de meeste Nederlanders geen probleem. Het is wel mogelijk om een Nederlandse website met SBI te bouwen, daarover later meer.

Een belangrijke claim van SBI is dat het volledig geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Het pakket zorgt zelf voor het aanmelden van de pagina’s bij de zoekmachines, en geeft de gebruiker tips hoe de pagina’s gebouwd moeten worden om goed vindbaar te zijn.

Het resultaat is dat vrijwel elke SBI website goed vindbaar is op het Internet. Als bewijs hiervoor wordt gewezen op een lange lijst met resultaten van SBI websites.

Waar staat die begeleiding uit?

Na het aanmelden bij SBI, krijg je veel uitleg via een e-mail, en vervolgens toegang tot the Action Guide, naar keuze in geschreven vorm of in video.

sbi action guide

Voor veel mensen is dit een overdaad aan informatie, wat afschrikkend werkt. Anderen (met al wat kennis van HTML) willen direct aan de slag, en zijn geneigd een hoop over te slaan om de website zo snel mogelijk te kunnen bouwen. Dat is zeer onverstandig.

Het is namelijk zeer belangrijk dat je begrijpt hoe het concept werkt. Het gebruikte concept vormt namelijk de basis van het succes van Site Build It.

Hoe werkt het dan?

De Action Guide van SBI bestaat uit 10 dagen, of eigenlijk 10 stappen. En het bijzondere is dat de eerste 5 stappen alleen nog maar voorbereidingen zijn. Pas bij stap 6 wordt begonnen met het bouwen van de website.

Het klinkt u misschien vreemd in de oren, maar het zijn juist die eerste 5 dagen die bepalend zijn voor uw succes. Het is om die reden dat SBI er zo de nadruk op legt.

De centrale tool waarvan SBI in de eerste 5 dagen gebruik maakt is Brainstorm It! en de Master Keyword List. In het kort ook wel BI en de MKL genoemd. Een screenshot van Brainstorm It! ziet u hieronder.

sbi brainstorm it

Brainstorm It! ken verschillende functies en bronnen om zoektermen te zoeken. Zoektermen? Jawel, dat is waar het allemaal om draait. Voor meer informatie hierover leest u onze pagina over Zoektermen en Google.

Brainstorm It! zoekt dus aan de hand van een opgegeven onderwerp naar relevante, bijpassende zoektermen. De resultaten van deze zoektermen verschijnen vervolgens in de Master Keyword List, waarvan u hieronder een screenshot ziet.

sbi Master Keyword List

In de MKL staan alle gevonden zoektermen met veel nuttige informatie, zoals hoe vaak er op gezocht wordt (“Demand”), hoeveel concurrentie ervoor is (“Supply”), en hoe winstgevend zij zijn (“Profitability”). U kunt de zoektermen hier sorteren, irrelevante zoektermen weggooien, en aanvullende informatie erover opslaan.

Let op: Brainstorm it! en de MKL werken niet voor Nederlandse zoektermen. Meer hierover op de Site Build It voor Nederlandse Websites pagina.

Welke andere voorbereidingen beschrijft de Action Guide?

Het onderzoek naar zoektermen is verreweg het belangrijkste aspect van de voorbereiding. Maar de Action Guide beschrijft ook alle andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden.

Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld ook welke mogelijkheden er zijn om een website ten gelde te maken. Indien u al een eigen bedrijf heeft, of er ideeën over heeft, dan is dat misschien minder relevant. Maar in alle andere gevallen is dit wel belangrijk, en opent het soms de ogen van een (potentiële) webmaster, of een beoogd onderwerp wel of niet aantrekkelijk is.

De andere tools in de eerste 5 dagen van de Action Guide zijn hulpmiddelen om uiteindelijk uw keuzes te bepalen, en een schets van uw te bouwen website op te zetten.

Hierbij krijgt u ook een hele verhandeling over uw te kiezen domeinnaam, want ook dat is niet zo triviaal als u zou denken.

Hoe wordt de website uiteindelijk gebouwd?

Na het kiezen van uw domeinnaam krijgt u toegang tot Site Central. Dit is het portaal waaruit u alle handelingen met betrekking tot uw website zult doen. Een screenshot ziet u hieronder.

sbi Site Central

U ziet dat Site Central een controle paneel is. Er staan diverse knoppen die u bijvoorbeeld terug brengen naar de Brainstormer, of naar één van de vele andere tools. U ziet hier bovendien alleen nog maar het bovenste deel van het scherm. Daaronder staat nog veel meer.

Maar wees niet overdonderd door de vele mogelijkheden. SBI beschrijft hoe u alles kunt gebruiken, maar slechts één stap tegelijk.

Hoe wordt de website ontworpen?

Goede vraag! Eén van SBI’s stelregels is om het simpel te huiden (KISS: Keep It Simple, u mag zelf bepalen waar de tweede S voor staat…). Het ontwerp moet dus redelijk eenvoudig zijn. Vele onderzoeken zijn gedaan naar welke websites het best gewaardeerd worden door bezoekers. En dat zijn dus de websites met een eenvoudig ontwerp.

Een standaard SBI website bestaat daarom uit een header, een balk met navigatieknoppen aan de linkerkant, en een brede kolom met de eigenlijke inhoud van de pagina’s.

Uw Eigen HTML

Voor ervaren website bouwers ondersteunt SBI ook volledig zelf ontworpen pagina’s. De module Upload Your Own HTML staat alle HTML ontwerpen toe, ook als u de navigatie bijvoorbeeld niet aan de linkerkant wilt hebben.

Een restrictie vormt dus wel het gebruik van HTML. Een website in bijvoorbeeld Flash ontworpen kunt u niet gebruiken. Dat is echter ook niet aan te raden indien u een succesvolle website wilt: de zoekmachines kunnen niet met Flash overweg.

In een eenvoudige SBI module (de Look and Feel Selector) kiest u de kleuren van uw navigatiebalk, en een standaard header, waarin u de naam van uw website zet. Maar het is ook mogelijk om uw eigen header te maken en te uploaden.

SBI werkt verder als een eenvoudig Content Management Systeem: de inhoud staat los van het ontwerp. U kunt dus te allen tijden het ontwerp aanpassen. U kunt dus beginnen met een standaard SBI header en knoppen, en als u er aan toe bent overschakelen naar een zelf ontworpen header.

Het opbouwen van uw pagina’s

Voor het opbouwen van de pagina’s van uw website gebruikt SBI de zogenaamde “Block Builder”. Met eenvoudige blokken bouwt u uw pagina daarmee op. U heeft hier geen kennis van HTML voor nodig, al zijn enkele codes wel handig om te weten.

sbi Add a Page

Als onderdeel van iedere pagina dient u ook een aantal zaken in te vullen, zoals de titel, de zoektermen, een beschrijving enzovoorts. Deze zaken zijn belangrijk voor hoe uw website door de zoekmachines worden gevonden, en SBI zorgt ervoor dat u ze correct invult.

Controle en analyse

Voordat u uw pagina live zet, biedt SBI nog een controle en een analyse. Met de “Preview It” knop kunt u bekijken hoe uw pagina er uit gaat zien. Maar nog belangrijker is de “Analyze It” knop. Hiermee wordt onderzocht of uw pagina goed is opgebouwd rond de belangrijkste zoekterm.

Het resultaat van uw voorbereidingen was immers een lijst met goede zoektermen. Een succesvolle website bestaat uit pagina’s die ieder rond zo’n goede zoekterm is opgebouwd. Analyze It analyseert of dit op de juiste wijze is gebeurd. Bij een goed opgebouwde pagina krijgt u dan het volgende resultaat te zien:

sbi Analyze It

Formulieren, een nieuwsbrief, en nog veel meer

Site Build It biedt een groot aantal aanvullende mogelijkheden om uw website mee op te bouwen. Zo is er de mogelijkheid om formulieren te maken, en een nieuwsbrief te versturen. Dit zijn functionaliteiten waar u bij andere hostingproviders doorgaans een fiks extra tarief dient te betalen. Zo niet bij SBI.

Iedere module, en zo ook de formulieren en nieuwsbrief, is opgebouwd inclusief een goede vormgeving, een beveiliging tegen spam, en een gedragscode. Met name bij dat laatste gaat men aardig ver, waardoor de gebruiker soms beperkt wordt in de mogelijkheden. Uitgangspunt is echter altijd dat de website eigenaar zich niet hoeft te verdiepen in de techniek, maar wel beschermd is tegen verkeerd gebruik, zowel van bezoekers als van uzelf.

Hoeveel bezoekers, en waar komen ze vandaan?

Na al dat werk is het natuurlijk interessant om te zien hoe de website het doet. Uiteraard biedt SBI de statistieken van de dagelijkse bezoekers op de website.

sbi Traffic Stats

Maar er is veel meer dan dat

U ziet in één oogopslag ook waar uw bezoekers vandaan komen, en voor welke zoektermen uw website gevonden wordt. Er wordt zelfs gerapporteerd hoe hoog u voor iedere zoekterm scoort in verschillende zoekmachines (Google, Yahoo, Live, en Ask). Hieronder ziet u een voorbeeld van een dergelijk rapport.

sbi Ranking Rapport

Waar gaan de bezoekers naartoe?

Een ander belangrijk aspect is om te weten waar de bezoekers naar toe gaan. Doen ze op uw website wat u wilt dat ze doen? Naar welke pagina’s klikken ze door? Hoe verlaten ze uw website weer? Allemaal belangrijke graadmeters voor het succes van uw website. SBI biedt u ook de tools om dit onderzoeken.

Is dat alles?

Nee, dat is het zeker niet. Het is niet mogelijk om in deze Site Build It recensie alle tools te benoemen, het zijn er teveel. Maar ik hoop dat het u duidelijk is geworden dat SBI een volledig pakket biedt om een complete website op te bouwen, met alle toeters en bellen.

Wilt u een Engelstalige website bouwen? Niets staat u dan in de weg om SBI te proberen. Het is ook nog eens zonder risico's omdat u uw geld terugkrijgt indien u na een maand proberen niet tevreden bent.

Wilt u een Nederlandstalige website? Lees dan onze aanvullende pagina over Site Build It voor Nederlandse websites.

Bent u onder de indruk, maar denkt u dat u geen tijd heeft om zelf een SBI website te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Keer terug van Site Build It Recensie naar Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!