Site Build It voor Nederlandse Websites

Wilt u het Engelstalige pakket Site Build It voor Nederlandse Websites gebruiken? Dat kan, en is zelfs aan te bevelen. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Site Build It, of SBI in het kort, is wereldwijd het enige complete pakket dat iedereen in staat stelt een website en een online bedrijf te starten. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar onze Site Build It Recensie.

Er bestaat geen gelijkwaardig alternatief, en al helemaal niet in een afwijkende taal als het Nederlands. Het is daarom logisch om de mogelijkheden van SBI voor Nederlandse Websites te onderzoeken.

Een eerste aspect van SBI is uiteraard dat alle beschrijvingen, en dan met name de Action Guide, in het Engels zijn.

Is er een vertaalde Nederlandse Actie Gids?

Nee, helaas is die er niet. De Action Guide wordt continu aangepast naar nieuwe mogelijkheden, en het zou SiteSell (het bedrijf dat SBI maakt) teveel tijd kosten om hem ook in andere talen te onderhouden. Dat geldt ook voor ons, of voor andere Nederlandse bedrijven. Bovendien verhindert het copyright ons om een vertaling te maken.

Om SBI toch in het Nederlands toe te kunnen passen zul je dus in ieder geval Engels moeten begrijpen (of het bouwen van de website uitbesteden natuurlijk).

Minpuntje dus. Maar niet onoverkomelijk. Vrijwel iedere Nederlander begrijpt wel een beetje Engels, en de meesten kunnen een geschreven tekst goed begrijpen. Het wordt echter wel wat lastiger wanneer er veel (technische) details beschreven worden.

SBI probeert de wat lastigere elementen voor het maken van een website te vergemakkelijken. Alles wordt opgedeeld in kleine stapjes, die uitgebreid beschreven worden. Zo is het voor iedereen, die de Engelse taal machtig is, mogelijk om een website te realiseren.

Maar veel Nederlanders zullen enkele details moeilijk kunnen begrijpen.

Belangrijk is dan dat u in ieder geval de grote lijn goed begrijpt. En het goede nieuws is dat we deze grote lijn op deze website in het Nederlands beschrijven. Wij herkennen namelijk dat het SBI concept het beste concept is om tot een succesvolle website te komen, of je nu SBI daarvoor gebruikt of niet.

Hoe zit het met de Brainstorm tools?

In 2007 heeft Sitesell de gehele opzet van Brainstorm It! veranderd. In plaats van te zoeken in externe databases, wordt nu gebruik gemaakt van een eigen database. Hierdoor zouden de resultaten minder “vervuild” zijn met slechte data, en is men in staat geweest om een eigen interpretatie te geven aan de verschillende waarden. Zo spreekt men nu van “Real Demand”, en “Real Supply”.

De vernieuwde Brainstorm It! wordt door Sitesell gezien als een grote verbetering. Voor Nederlandse websites is het echter een verslechtering. De nieuwe functies werken namelijk niet met Nederlandse zoektermen. Hiermee is de gehele Brainstorm It! tool voor Nederlandse Websites nutteloos geworden.

Is er een alternatief voor Brainstorm It?

Er zijn op het Internet wel andere hulpmiddelen te vinden om zoektermen te zoeken. En met name Google heeft een aparte versie voor Nederlandse zoektermen. Een probleem is echter dat deze zich alleen richten op het zoekvolume: hoe vaak wordt er naar een zoekterm gezocht?

We hebben daarom besloten om zelf een tool te ontwikkelen waarmee u een zoektermen onderzoek kunt uitvoeren. Ook indien u geen gebruik gaat maken van SBI, is dit een zeer handige tool om de basis te leggen voor uw succesvolle website.

Ondersteunt SBI Nederlandse domeinnamen?

Voor Nederlandse websites ondersteunt SBI helaas nog geen domeinnamen met de .nl extensie. Jammer natuurlijk, want dat is voor Nederlandstalige websites wel gebruikelijk. Maar onze ervaring is dat een .com extensie geen restrictie is voor het succes van uw website op de Nederlandse markt.

Met uitzondering van een puur Nederlandse zoekmachine als Ilse (marktaandeel tegenwoordig veel minder dan 5%) letten zoekmachines niet of nauwelijks op de extensie. Google heeft bovendien andere methoden om te detecteren waar een website gelokaliseerd is.

Wilt u toch een .nl extensie, dan zijn daar wel mogelijkheden voor. U kunt eenvoudigweg een dergelijk domein naar de SBI website doorverwijzen (redirect). U kunt ook een mirror maken bij een Nederlandse hostingprovider.

Tenslotte is men bij Sitesell ook bezig om de mogelijkheden te onderzoeken. Wij vermoeden dat binnenkort een .nl domein wel over te zetten zal zijn naar Site Build It.

Ondersteunde lettertekens

De Block Builder van SBI accepteert alle mogelijke ASCII karakters, en ook alle in het Nederlands voorkomende accenten. Alleen worden die accenten niet geaccepteerd in de META tags voor titel, zoektermen en beschrijvingen van de pagina’s. Dat is niet zo een ramp, maar indien je zoekterm een accent bevat dan werkt Analyze It niet naar behoren.

Standaard teksten bij formulieren en nieuwsbrieven

Een groot nadeel van Site Build It voor Nederlandse Websites is dat SBI een aantal standaard Engelse teksten gebruikt die niet aanpasbaar zijn. Bijvoorbeeld in de bevestigings e-mails bij aanmelding voor een nieuwsbrief, maar ook bijvoorbeeld in de formulieren. Voor Nederlandse websites is dat natuurlijk niet wenselijk.

Bij de teksten in de formulieren is het nog wel mogelijk om Site Build It Nederlands te laten tonen. Pagina’s met formulieren dien je dan echter in HTML aan te passen en te uploaden (Upload Your Own HTML). In de standaard Block Builder worden namelijk alleen de Engelse teksten in de formulieren ondersteund.

Voor de nieuwsbrieven kunt u in de wel aan te passen tekst aangeven dat de Engelse teksten door het gebruik van een Engels pakket komt. Niet echt geweldig, maar uw bezoekers zullen dit wel begrijpen.

Andere modules

De meeste andere modules in Site Build It zijn uitstekend bruikbaar voor Nederlandse Websites. Voor zover bekend zijn er alleen nog de volgende aandachtspunten:
  • Bij Value Exchange (een module voor het uitwisselen van links met andere websites) zul je maar weinig of geen reacties van andere Nederlandse websites krijgen
  • Socialize It ondersteunt alleen de in Amerika populaire sociale netwerken, en niet bijvoorbeeld Hyves
  • De extra module Content 2.0 kent ook standaard Engelse teksten die niet aanpasbaar zijn
  • De forums zijn alleen in het Engels
Site Build It wordt echter continu doorontwikkeld. Er komen modules bij (Socialize It is bijvoorbeeld van zeer recente datum), en er worden modules aangepast. Het is dus niet ondenkbaar dat er modules bijkomen die minder geschikt zijn voor Nederlandse websites.

Aan de andere kant heeft Sitesell inmiddels onderkend dat er een grote behoefte is aan een aanpassing van SBI voor buitenlandse talen. Men heeft daarom deze ontwikkeling in gang gezet, te beginnen met een aanpassing van de database die daarvoor nodig is. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet.

Conclusie

Naar onze mening vallen de nadelen van Site Build It voor Nederlandse websites weg tegen de enorme voordelen van dit pakket. Er is nu eenmaal geen alternatief dat even eenvoudig dezelfde resultaten biedt.

Wij hebben dan ook al diverse Nederlandse websites met Site Build It gebouwd, en deze zijn bijna zonder uitzondering allemaal succesvol (de uitzonderingen bestaan nog niet lang genoeg, maar zullen dat waarschijnlijk ook worden).

Indien u ook een Nederlandse SBI website overweegt, dan adviseren wij u om te starten met onze zoektermen onderzoek tool. Dit is een prima vervanger voor SBI’s Brainstorm It, en heeft u dus sowieso nodig voor uw website.

Indien u Site Build It vervolgens (of nu direct) bestelt, dan krijgt u het aanschafbedrag van de zoektermen onderzoek tool van ons terug. U leest het goed: u krijgt onze zoektermen tool gratis, als bonus!

Bent u geïnteresseerd? Lees dan meer over onze zoektermen analyse tool

OF

Ga direct naar de Site Build It order pagina

En mocht u ondersteuning nodig hebben bij het bouwen van een Nederlandstalige SBI website, neem dan gerust contact met ons op.


Keer terug van Site Build It Nederlands naar Site Build It Recensie

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!