Het Onderwerp Van Uw Website

Heeft u al een bedrijf of idee voor een website, dan lijkt het onderwerp van uw website geen issue. Toch verdient een nadere studie naar dat onderwerp wat aandacht.

Indien er al vele websites met hetzelfde onderwerp bestaan, is er immers niet veel kans dat de uwe gevonden wordt.

Mijn bedrijf is toch het onderwerp?

Uiteraard is het mogelijk uw website de naam van het bedrijf te geven. En bij het zoeken in Google naar die bedrijfsnaam zult u ongetwijfeld gevonden worden. Dat is wat de meeste webdesign bureaus bedoelen met het optimaliseren van de website voor de zoekmachines.

Maar wie zoekt er naar uw bedrijfsnaam?

Zolang uw bedrijfsnaam geen gevestigd merk is, zal vrijwel niemand er naar zoeken. U wilt dus vooral gevonden worden voor onderwerpen waar mensen naar zoeken.

Het onderwerp van de website moet dus afgestemd zijn op waar mensen naar zoeken.

Hoe vindt u een goed onderwerp voor uw website?

U heeft uiteraard al een paar ideeën voor uw website. Het is nu zaak om deze ideeën te gaan onderzoeken op geschiktheid.

Het onderwerp van uw website dient enigszins populair te zijn, zodat er naar gezocht wordt. Maar er dient niet te veel concurrentie voor dat onderwerp te zijn.

Indien het onderwerp te veel concurrentie heeft, is het zaak om het onderwerp van uw website te versmallen. In plaats van Reizen, kunt u bijvoorbeeld “Reizen naar Thailand” kiezen.

Er zijn vele website onderwerpen te verzinnen. Het gaat erom creatief met de mogelijkheden om te gaan. Iedereen richt zich vaak op een zelfde thema. Maar geef een bepaalde draai aan dat thema, en u bent uniek.

Uw website gaat zich dan richten op een niche, in plaats van een algemeen onderwerp.

Niche Marketing is de techniek om u te richten op slechts een deel van de markt, in tegenstelling tot de gehele markt. Voor een succesvolle website is de keuze van een niche essentieel.

Hoe voert u dat onderzoek uit?

De populariteit van een onderwerp wordt gekenmerkt door hoe vaak er in Google naar gezocht wordt.

Onderzoek naar de populariteit van een onderwerp concentreert zich dus rond de zoektermen die mensen gebruiken in Google. Er zijn tools voorhanden om te onderzoeken welke zoektermen in Google populair zijn, en weinig concurrentie hebben.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het zoeken naar een onderwerp voor uw website? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat doet u dan met uw andere producten?

Indien u veel meer producten of activiteiten heeft, dan u in de gevonden niche kunt beschrijven, dan is dat geen enkel probleem. Voor uw andere producten of activiteiten kunt u dan aparte websites maken.

Zo'n tweede website kunt u met een zelfde huisstijl en design naast de eerste site zetten.

U kunt in dit geval ook een algemene website over uw bedrijf maken. Hierop beschrijft u het bedrijf, en verwijst u door naar de websites over de specifieke onderwerpen. U creëert als het ware een gelaagde serie websites.

U geeft steeds de diepteinformatie over een bepaald product of voor een bepaalde doelgroep binnen een eigen website met een eigen domeinnaam.

Een aparte website maakt reclame maken voor een specifiek product ook veel succesvoller. U kunt in uw flyer of advertentie verwijzen naar een domeinnaam voor dat specifieke product en mensen hoeven dus niet bij alles naar de algemene bedrijfs website.

Waarom niet één grote site?

Uiteraard is het ook mogelijk om een brede site maken, met een aparte pagina voor alle verschillende onderwerpen.

Maar een dergelijke site zal minder goed gevonden worden dan een site die zich op één onderwerp of doelgroep focust. Zo'n keuze is online des te belangrijker, omdat de concurrentie op het Internet erg groot is en er dus al heel veel brede sites zijn.

Belangrijk is dus om te beginnen met één onderwerp. Concentreert u zich daar op. Wanneer u voor dat onderwerp succesvol bent, overweeg dan een website over een tweede onderwerp te starten.

Heeft u vragen over gelaagde website, of over het kiezen van een onderwerp van uw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!