Wat kan Niche Marketing voor u betekenen?

Niche Marketing is de techniek om u te richten op slechts een deel van de markt, in tegenstelling tot de gehele markt. Voor een succesvolle website is de keuze van een niche essentieel.

Het grote voordeel van niche marketing is dat er minder concurrentie is binnen een niche. Waar vele organisaties zich richten op het aanbieden van reizen, zijn er maar weinig die zeilvakanties op het Tjeukermeer aanbieden.

Maar wat als uw werkzaamheden vrij algemeen zijn?

Niet ieder bedrijf werkt in een niche. Er is immers een veel grotere doelgroep te bereiken wanneer de diensten en producten algemener zijn.

Toch is het ook in dat geval verstandig om voor uw website een niche te kiezen. Op het wereldwijde web raakt u anders ondergesneeuwd tussen de vele aanbieders van soortgelijke producten of diensten.

Ook in een algemene branche als bijvoorbeeld schildersbedrijven zijn niches te vinden waar u zich op kunt richten. Door bijvoorbeeld de nadruk te leggen op duurzaam schilderen, schilder technieken, of typen muurverven, verkleint u de directe concurrentie voor een bepaalde doelgroep.

Hoe vindt u een goede niche?

De kunst is natuurlijk het vinden van de juiste niche. Er dient nog voldoende vraag naar te zijn, zonder veel concurrerende aanbieders. Een gedegen onderzoek is van essentieel belang voor het succes van uw website, en dus ook van uw activiteiten.

Het onderzoek naar een goede niche start met het goed nadenken over mogelijke niches. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het is verstandig om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. Het is zaak om goed te brainstormen, wat een techniek apart is.

Pas wanneer u een flink aantal mogelijke varianten op een hoofdthema heeft, gaat u verder met het onderzoek naar de verschillende mogelijke zoektermen in Google. Die bepalen uiteindelijk of een niche geschikt is of niet.

Wilt u meer informatie over Niche Marketing, of hulp in het brainstormen naar mogelijke niches? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!