Links toevoegen voor website optimalisatie

Links toevoegen aan andere websites is een belangrijke manier om een website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Zoekmachines hebben namelijk de intentie om goede websites hoger in de zoekresultaten te tonen dan mindere websites. En indien veel andere websites een link naar een andere website opnemen, dan moet die website wel goed zijn. Maar zoekmachines worden slimmer en honoreren niet meer iedere link. Een goede link strategie is daarom noodzaak.

Link farms

Sinds bekend geworden is dat zoekmachines links naar een website honoreren met betere zoekresultaten, zijn er talloze diensten ontstaan om tegen betaling vele links op te nemen. Dat gebeurt dan op zogenaamde link farms, pagina's vol met links, zonder enige relevante informatie over de websites waarnaar gelinkt wordt.

Zoekmachines zijn inmiddels in staat om link farms te herkennen. Een link krijgt tegenwoordig pas waarde voor een zoekmachine, indien hij omringd is met relevante informatie. Het afnemen van linkfarm diensten is dus geen goed idee.

Directories

Er is een groot verschil tussen link farms en directories. Directories, zoals startpagina, zijn gesorteerd op onderwerp en hebben dehalve weldegelijk relevantie. Bovendien kennen de goede directories menselijke beoordelaars, die er voor zorgen dat alleen kwalitatief goede websites opgenomen worden. Zoekmachines weten dat, en geven links op deze directories een hoge waardering.

Links uitwisselen

Een ander populair tijdverdrijf voor webmaster is links toevoegen via het uitwisselen van links. Link jij naar mij, dan link ik naar jou. Ook hier geldt echter: indien er geen voor jouw website relevante informatie om de link staat, dan heeft de link weinig waarde.

Er gaan de laatste tijd ook geluiden op dat reciprocal links, oftewel links die slechts toegevoegd worden om een link van een ander terug te betalen, op minder waardering van de zoekmachines kunnen rekenen. Hoewel dus vooral eenzijdige links een hoge waarde hebben, wil dat niet zeggen dat een link uitwisseling met een kwalitatief goede website geen waarde heeft. Vooral als de gelinkte website de waarde van de eigen website verhoogt, is het zeker aan te raden deze links toe te voegen.

De juiste Link Strategie

In feite is het beleid van zoekmachines er op gericht om kwalitatief goede websites vanzelf boven te laten drijven in de zoekresultaten. Andere websites zullen de goede informatie vanzelf waarderen met links, wat tot hogere zoekresultaten zal leiden. Probleem is alleen dat dit proces lang kan duren. Om sneller tot resultaten te komen is een actievere link strategie noodzakelijk voor het sneller links toevoegen.

Een goede link strategie kent de volgende stappen:

  • Meldt de website aan bij de belangrijkste directories, onder het juiste onderwerp (startpagina, startkabel, etcetera). Bedenk dat directories die een link terug eisen minder waarde hebben.
  • Zoek goede, gerelateerde websites, met informatie die jouw website aanvult. Benader deze websites om links uit te wisselen. Deze taak wordt je makkelijker gemaakt door je gratis te abonneren op Value Exchange.
  • Schrijf artikelen voor andere websites. Indien de informatie in het artikel goed is, zullen andere websites het artikel, met een link naar jouw website, graag willen plaatsen.

Bovenstaande punten maken onderdeel uit van een belangrijk naslagwerk over link strategie. Dit ebook, Make Your Links Work, kan worden gedownload door je te registreren bij het uitwisselprogramma Value Exchange. Dit programma is ook gratis, en bevordert het uitwisselen van kwaliteit. Klik voor Value Exchange en het gratis ebook hier .

Bent u de Engelse taal niet, of niet zo goed machtig? Geen probleem, wij passen deze strategie toe in alle met onze hulp gecreƫerde websites.


Keer terug van Links Toevoegen naar Website Optimalisatie
Keer terug van Links Toevoegen naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!