Een eigen bedrijf binnen handbereik

Een eigen bedrijf beginnen, wie heeft daar nog nooit aan gedacht? Er zijn verschillende redenen die dat gevoel kan hebben aangewakkerd:

 • Jarenlang een werkslaaf, en geen uitzicht op een betere baan.
 • Je verwondert jezelf hoe anderen, met veel minder kennis en kunde, geld verdienen als water.
 • Je bent aan huis gebonden (vanwege ziekte of kinderen) maar kan wel wat extra inkomsten gebruiken
 • Je hebt een aantal goede ideeën, waar je iets mee wilt doen

Maar het daadwerkelijk nemen van de stap is voor velen niet weggelegd. En het is natuurlijk ook niet niks om je in de onzekerheid te storten, je huidige baan op te geven, geld te investeren, tijd vrij te maken en aan de slag te gaan. Dit zou allemaal nog wel gaan, als je maar wist hoe je zou moeten beginnen. En: als je maar wist dat je eigen bedrijf succesvol zou zijn.

Natuurlijk heb je wel eens vaker gehoord van methoden om rijk te worden. Vaak ook via het web, via pyramide systemen, of via get-rich-quick e-mails waarmee je gespamd wordt. Misschien heb je zelfs al zoiets geprobeerd, hoogst waarschijnlijk zonder succes.

Maar er is wel degelijk een methode voor iedereen om een succesvolle eigen zaak te beginnen. Het behoeft echter iets meer dan wat de get-rich-quick mails beweren, en wel het volgende:

 • Inzet
 • Motivatie
 • Kennis van …iets…
 • Passie voor dat …iets…
 • Tijd
 • De juiste tools om technische en andere barrières weg te nemen
 • Eventueel de juiste begeleiding om de tools toe te passen

Met deze ingrediënten is de weg naar een succesvol eigen bedrijf geplaveid. Met inzet en motivatie zet je je kennis en passie om in informatie waarnaar mensen op zoek zijn. Uiteraard heb je ook Tijd nodig, maar dit hoeft niet veel te zijn, enkele uurtjes per week kan al voldoende zijn, mits je het maar wat langer volhoudt. De juiste tools vindt je op deze website, en de eventueel benodigde informatie ook.

Maar hoe werkt het dan?

Je start je eigen bedrijf op het Internet door het aanbieden van informatie. In feite wordt je daarmee een “infopreneur”, je handelt in informatie. Door de juiste aanpak te volgen zullen er mensen afkomen op die informatie, en uiteindelijk leveren die bezoekers jouw inkomsten. Bij echte infopreneurs bestaan die inkomsten voornamelijk uit advertenties, maar het kan natuurlijk ook bestaan uit de verkoop van jouw producten of diensten. Of de producten en diensten van anderen, waarbij je commissie ontvangt. En er zijn nog meer ideeën voor je eigen bedrijf die je op deze manier opzet.

Wat kost dat?

Een andere hobbel die genomen moet worden is die van de kosten. Bezoek de startersdagen om er achter te komen waar je allemaal in kunt investeren. Visitekaartjes, briefpapier, kantoorartikelen, een computer, fax, printer, telefoonkosten, noem maar op. En voor het ontwerpen van een website wordt vaak ook een vermogen gevraagd. De financiering van een eigen bedrijf vergt vaak nog al wat.

Maar dat is allemaal niet nodig om op te starten. U kunt simpelweg beginnen met het bouwen van een succesvolle website. Dat kan met allerlei verschillende tools die u via het Internet kunt vinden. Struin onze website en daarna het hele internet af om de juiste tools te vinden. OF, vind alles voor een succesvolle website in een enkel pakket.

Natuurlijk, dit pakket is niet helemaal gratis, evenmin als het get-rich-quick belooft. Maar je mag wel gratis een paar tools proberen, of na aanschaf van het pakket binnen een maand je geld terugvragen. En de kosten van het pakket zijn ook nog eens laag, en het pakket bevat ook de tools om er geld mee te verdienen. Het terugverdienen van de kleine investering wordt daarmee eigenlijk heel gemakkelijk. Mits u er uw tijd en inzit in steekt natuurlijk. Dat blijft een voorwaarde voor elk eigen bedrijf.

En dan?

En dan komt het investeren in Tijd. Met je kennis en passie bouw je je website langzaam op. Tot het moment komt dat je de aantallen bezoekers ziet groeien, en groeien. Het komt langzaam op gang, houd rekening met enkele maanden, maar dan volgt er een sneeuwbal effect. Met de tools die het pakket biedt volgen dan ook de eerste inkomsten. En als je producten of diensten te verkopen hebt, zal dat ook een vlucht gaan nemen.

Je bedrijfje valt niet meer onder de categorie “extra inkomsten”. Je zal nu toch eens langs moeten gaan bij de Kamer van Koophandel, en misschien toch weer die startersdagen. En dan zul je keuzes moeten maken, huidige baan opzeggen? Je tijd anders indelen? Mensen aannemen? Spannend, maar daar was het toch om te doen?


Keer terug van Eigen Bedrijf naar Een Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!