Trek Bezoekers naar uw Website

De kunst voor iedere webmaster is het trekken van bezoekers naar de website. Het succes van een website staat of valt immers met het aantal bezoekers.

Er zijn veel wilde aanbiedingen op het om snel veel bezoekers te krijgen. Maar die zijn kansloos als een goede basis ontbreekt.

Om bezoekers te trekken moet uw website gevonden worden in Google. En dan ook nog voor zoektermen die enigszins populair zijn. Maar dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Zijn uw pagina's geoptimaliseerd?

Om in de zoekresultaten terecht te komen moet een zoekterm natuurlijk wel op uw pagina te vinden zijn. Maar als u denkt dat de zoekterm zo vaak mogelijk op een pagina moet voorkomen heeft u het mis. Dat was vroeger wellicht het geval, maar daar werd zo vaak mee gesjoemeld, dat zoekmachines daar niet meer intrappen.

Toch verdient de plaatsing van zoektermen de nodige aandacht. Het is immers wel een indicatie of een pagina over het onderwerp gaat. De tekst dient echter nog wel normaal leesbaar te zijn. Om dat goed te doen verdient website optimalisatie dus wel de nodige aandacht.

Gaat of laat u zich overal aanmelden?

Voordat uw website door de zoekmachines kan worden opgenomen, moeten zij natuurlijk wel weten dat hij bestaat. Bij iedere zoekmachine kunt u dan ook de website aanmelden. De zoekmachine doet dan de rest nietwaar?

Jawel, de zoekmachine doorzoekt dan uw site en neemt de informatie van uw pagina’s op. Maar wat als u pagina’s toevoegt? Dan is het maar weer de vraag wanneer de zoekmachines u weer een bezoekje brengen.

Het is dus belangrijk om de zoekmachines telkens op de hoogte te brengen. Dat is een enorm veel moeite, tenzij u dat automatiseert.

Is uw website al populair?

Nee, dat is nou juist het probleem. Maar lullig genoeg is dat wel nodig om gevonden te worden en dus om bezoekers naar uw website te krijgen. Zoekmachines kijken namelijk naar de populariteit van een website. En die wordt gemeten door te kijken naar de links naar de website.

Maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, gaat het niet om het aantal links. Veel belangrijker is de kwaliteit van de links. Ga dus niet in zee met een aanbieding van veel back-links voor weinig geld. Werk in plaats daarvan aan goede informatie voor uw bezoekers, en een goede link strategie om de populariteit van uw website te versnellen, in plaats van kunstmatig te creëren.

Brengen startpagina’s bezoekers naar uw website?

Komen bezoekers naar uw website via startpagina’s? Ja en nee. Natuurlijk zijn er bezoekers die eerst op een startpagina kijken als ze naar informatie zoeken. Maar die vormen tegenwoordig verreweg de minderheid.

Toch zijn goede startpagina’s belangrijk. De websites die hierin zijn opgenomen zijn namelijk beoordeeld door de samenstellers. Op een goede startpagina staan dus alleen goede websites. En dat vinden zoekmachines weer belangrijk.

Maar let op: niet alle startpagina’s zijn kwalitatief even goed. Zogenaamde link-farms lijken wel start-pagina’s, maar nemen in feite iedere aangemelde website op. Vermelding hierop doet uw website meer kwaad dan goed.

Ontdek het nut van schrijven voor anderen

Het lijkt niet logisch, maar ook het schrijven voor anderen levert bezoekers voor uw website. Veel schrijvers van weblogs en nieuwsbrieven zoeken regelmatig artikelen om te publiceren. Schrijf dus een goed artikel schrijft met een link naar uw website. Indien dat artikel wordt opgenomen in een nieuwsbrief of weblog, krijgt u dus extra bezoekers en wint uw website aan populariteit.

Lees meer over deze techniek op onze pagina over Artikel Marketing.

Betalen voor bezoekers naar uw website

Tenslotte is het natuurlijk ook nog mogelijk om te betalen voor bezoekers naar uw website. Via Google of andere advertentienetwerken kunt u betalen per click naar uw website. Voordeel hiervan is natuurlijk dat u bezoekers krijgt die gericht naar iets op zoek zijn. U dient er echter zeker van te zijn dat voldoende van die bezoekers producten van u kopen.

Gratis begeleiding bij de groei van uw populariteit

Hierboven hebben wij enige aspecten genoemd om het aantal bezoekers naar uw website te vergroten. Het is nogal wat, en er is eigenlijk nog veel meer.

Uiteraard is alles door u zelf uit te zoeken en uit te voeren. Maar voor een aantal zaken zijn hulpmiddelen bijna onontbeerlijk. Denk hierbij aan:

  • Automatische creatie van sitemaps
  • Aanmelding van nieuw pagina's bij de zoekmachines
  • Een analyse van de optimalisatie van zoektermen op iedere pagina
  • En een stap voor stap begeleiding bij het volgen van uw link strategie
Dit, en nog veel meer, wordt geboden door Site Build It. Dit pakket gebruiken wij zelf voor onze websites, en staat garant voor succes. Er is geen andere webhosting en website bouw tool die deze gratis begeleiding biedt.

Heeft u geen tijd om het hele proces zelf uit te voeren, dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen.

Wilt u meer informatie over Bezoekers naar uw Website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!