Artikel Marketing om uw Website te Promoten

Een methode om de populariteit van u en/of uw website te verhogen, is artikel marketing. U schrijft daarbij een artikel, dat op de website van anderen wordt gepubliceerd. In de bij het artikel te plaatsen biografie staat iets over uzelf, maar vooral natuurlijk een link naar uw website.

Die link naar uw website wordt gezien door Google, die uw website daardoor extra waardeert. Maar die link vermenigvuldigt zichzelf wanneer het artikel ook op andere websites wordt gepubliceerd.

Artikel websites bieden hun artikelen namelijk aan ter publicatie in nieuwsbrieven, blogs, of andere websites. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan dus artikelen opvragen.

Heeft u Writersblock?

Wat vaak voorkomt bij webmasters, bloggers, of nieuwsbrief makers, is een gebrek aan inspiratie, writersblock. Maar het kan ook zijn dat u helemaal geen tijd heeft om iets te schrijven, maar wel een maandelijks, of wekelijkse nieuwsbrief uit wilt sturen.

Geen probleem, op de artikel websites kunt u gratis en voor niets artikelen opzoeken om te gebruiken in uw publicaties. Voorwaarde is natuurlijk wel dat u het copyright overneemt, en de biografie met links intact laat.

Artikel Marketing dient dus meerdere doelen, zowel voor de schrijver van artikelen als voor hun distributeurs en gebruikers.

Wilt u direct hoog scoren in Google?

Artikel marketing is, zoals zoveel andere methodieken, overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar is het zeer populair, en enkele artikel websites (ook wel artikel directories genoemd) zijn zeer geliefd bij Google.

Publiceer je een artikel bij bijvoorbeeld Ezine Articles, dan zul je merken dat die al snel hoger scoort dan een bijbehorend artikel op je eigen website.

Het is dus zaak om een artikel te schrijven rond een belangrijke zoekterm. En die zoekterm ook weer te laten linken naar jouw website pagina met dezelfde zoekterm.

Schrijf u in voor meer tips om uw artikelen te schrijven

Meer tips voor het schrijven van je artikel, en het laten teruglinken naar je website, vind je in onze tips voor Succes Nieuwsbrief.

Uw E-mail adres:
Uw Voornaam:
Then

Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you Tips voor Succes.

Welke Nederlandse Artikel websites zijn er?

Helaas zijn er nog niet zoveel Nederlandstalige artikel websites, en al helemaal niet met een hoge Google Pagerank.

Maar er zijn wel enkele goede initiatieven ontplooid. En die willen we hier graag noemen:

  • Websiteartikelen.nl lijkt veel belovend, maar begint nog maar net, en heeft nog geen PageRank.
  • i-bieb.nl is een particulier initiatief. In de huidige opzet zal het waarschijnlijk klein blijven, maar het is nu nog één van de beteren.
  • Infonu.nl heeft maar liefst Pagerank 5, zeer hoog. Maar er is een groot nadeel: Je kan de biografie niet zelf schrijven, en er zijn geen links naar je website mogelijk. Artikelen hier insturen heeft dus geen enkele zin.
  • Phpld.nl, deze website heeft een PageRank van 2, en accepteert alleen unieke artikelen. Is ook niet zo heel gek, en we raden ook aan om ieder artikel maar naar één artikel website te sturen.
  • Artikels.nl bestaat inmiddels al niet meer.

Niet veel dus, maar het komt in Nederland ook nog maar net op. Via onze nieuwsbrief houden we je natuurlijk op de hoogte als er nieuwe websites zijn waar artikel marketing kan worden toegepast.


Keer terug van Artikel Marketing naar Bezoekers Website
Keer terug van Artikel Marketing naar Succesvolle Website Bouwen

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!