Een Adsense Pagina als Inkomstenbron

Een lijkt eenvoudig om snel geld te verdienen door middel van Google Adsense Pagina’s. Om hier succes mee te hebben dient er echter wel aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

De komst van Google Adsense enige jaren terug was een zegen voor vele informatieve websites. Plotseling was het mogelijk om eenvoudig geld te verdienen met advertenties, zonder vele contacten met adverteerders te onderhouden, en zonder uitzoekwerk naar bedrijven met relevante producten.

Wat is Google Adsense?

Google Adsense is een advertentie programma waarbij Google u al het werk uit handen neemt. Google bepaalt welke advertenties op uw pagina vertoond worden, Google rekent af met de adverteerders, en betaalt u vervolgens uit.

Alles wat u hoeft te doen is het plaatsen van de Adsense code op uw pagina’s.

Maar nog belangrijker is dat Google Adsense voor de adverteerders beter werken dan banners, of andere advertenties. En dat is dus ook beter voor u.

Hoe werkt het dan?

Voor haar zoekmachine onderzoekt Google al uw pagina’s op relevante zoektermen. Google weet dus waar uw pagina’s over gaan. Ze zoeken nu simpelweg die adverteerders die producten hebben die relevant zijn voor die zoektermen.

En zo wordt de juiste advertentie op de juiste plaats getoond.

Dit concept van contextuele tekst advertenties blijkt veel effectiever te zijn dan andere vormen van online adverteren.

Dus iedere website kan zo veel geld verdienen?

Nou nee, niet helemaal. Google Adsense is gebaseerd op Pay Per Click (PPC). U krijgt dus betaald per keer dat er op de advertentie geklikt wordt. En dat aantal kliks is afhankelijk van twee factoren:
  • Het percentage bezoekers van daarvan dat doorklikt, met andere woorden de conversie ratio
  • Het aantal bezoekers dat op de Adsense pagina terecht komt

Het eerste vereist dus een succesvolle website, met veel informatieve content. Inderdaad, dat is precies waar deze website over gaat. Volg ons Plan van aanpak voor een succesvolle website, en ook u kunt Adsense inkomen genereren.

Het tweede item is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het onderwerp, de plaatsing van de advertenties, de website teksten, etcetera. Door goed onderzoeken, testen, en experimenteren kunt u dit verbeteren.

Hoeveel kunt u met Adsense verdienen?

Dat verschilt dus heel erg. Er zijn websites die nauwelijks een paar centen opleveren, en andere websites die een aardig inkomen opleveren.

Eén van onze referentie websites heeft Google Adsense als belangrijkste inkomstenbron. Na het opzetten ervan is er weinig meer aan gebeurd. Het is een kleine site, met slechts een tiental pagina’s met Adsense.

De site trekt echter meer dan 100 unieke bezoekers per dag, en levert ongeveer € 1000,- per jaar aan Adsense inkomen.

Het grote voordeel van Adsense inkomsten is natuurlijk dat u er na het opzetten niets meer aan hoeft te doen. Al is het uiteraard mogelijk de inkomsten te verhogen door meer pagina’s te maken, en te optimaliseren.

Daarnaast is het vooral aan te raden de Adsense pagina’s te combineren met andere vormen van inkomsten, om optimaal te profiteren van uw succesvolle website.

Meer weten? Lees over het Ideale Huwelijk tussen Site Build It en Google Adsense (in het Engels), of Neem vrijblijvend contact met ons op.


Keer terug van Adsense Pagina naar Geld Verdienen met Uw Website

View Patrick van der Meer's profile on LinkedIn Follow zondervleugels on Twitter

Gratis rapport

Over de juiste kopteksten op een website


Testimonials

Ik vroeg me af of je die garanties wel kon waarmaken

Bij het lezen van je website vroeg ik me af of je de garantie over het aantal bezoekers en de klanten wel waar kon maken.

Maar mijn nieuwe website gaat in de eerste volle maand al de beloofde 300 bezoekers of meer halen!

Bovendien heeft hij al voor 2 klanten gezorgd, en de 3e heeft al belangstelling getoond.

Lia Smits, www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com

Kan ik dat ook?

Voordat ik begon, dacht ik dat een website niets voor mij zou zijn.

Maar nu, na 3 jaar, sta ik versteld van maar liefst 1000 bezoekers per dag. En al helemaal dat dat daadwerkelijk geld opbrengt!

Sabine Kuipers, www.vakantie-met-kinderen.com

Heeft u al een website, met weinig bezoekers?

Vraag om een Website Diagnose!!